Τι είναι ένα κουτί φυτών εσωτερικού χώρου – Διατήρηση κουτιών φυτών σε εσωτερικούς χώρους Μπορεί να έχετε ή σίγουρα έχετε δει σπίτια με παράθυρα γεμάτα φυτά και λουλούδια, αλλά γιατί να μην φυτέψετε κουτιά σε εσωτερικούς χώρους; Τι είναι ένα κουτί φυτών εσωτερικού χώρου; Ένα κουτί ζαρντινιέρης εσωτερικού χώρου είναι ένα απλό έργο DIY που θα φέρει τους εξωτερικούς χώρους δημιουργώντας κουτιά για φυτά εσωτερικού χώρου.

Τι είναι ένα κουτί φυτών εσωτερικού χώρου;

Ένα κουτί φυτών εσωτερικού χώρου είναι κυριολεκτικά αυτό που ακούγεται, ένα κουτί ζαρντινιέρης σε εσωτερικούς χώρους [1] . Μπορείτε να αγοράσετε κουτιά για φυτά εσωτερικού χώρου και υπάρχουν πάρα πολλά υπέροχα για να διαλέξετε ή μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας κουτιά φυτών σε εσωτερικούς χώρους. 

Ιδέες για κουτιά για φυτά εσωτερικού χώρου

Ένα κουτί ζαρντινιέρας εσωτερικού χώρου μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορεί να μοιάζει με ένα παραδοσιακό εξωτερικό κουτί παραθύρου είτε στερεωμένο στον τοίχο είτε ανυψωμένο στα πόδια, είτε μακριά είτε κοντά, ή τα κουτιά φυτών σε εσωτερικούς χώρους μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος ενός παραθύρου όπως είναι τα εξωτερικά ή σε οποιονδήποτε τοίχο ή επιφάνεια με την προϋπόθεση ότι υπάρχει αρκετός φως.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη εκτός από το φως είναι τι φυτά θα έρθουν, δηλαδή εκείνα που έχουν παρόμοιες ανάγκες ως προς το νερό, το έδαφος και τις ανάγκες λίπανσης. Εάν θα χρησιμοποιείτε φυτά με διαφορετικές ανάγκες, τότε θα θέλετε να τα τοποθετήσετε σε γλάστρα μεμονωμένα και να τα βάλετε στο κουτί φυτών εσωτερικού χώρου. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αφαιρεθούν χωριστά και να διαχειρίζονται.

Πολλά κουτιά για φυτά εσωτερικού χώρου είναι ακριβώς αυτά, κουτιά. Τα παλιά ξύλινα κουτιά λειτουργούν όμορφα ή μπορείτε να αγοράσετε ξύλο και να φτιάξετε το δικό σας. Άλλα υλικά, όπως το μέταλλο και το πλαστικό, λειτουργούν επίσης. Χρησιμοποιήστε πραγματικά τη φαντασία σας και καταλήξτε σε κάτι υπέροχο.

Πώς να φτιάξετε ένα κουτί φυτευτή εσωτερικού χώρου

Το πρώτο βήμα για να φτιάξετε κουτιά φυτών εσωτερικού χώρου είναι να αγοράσετε ξύλο και στη συνέχεια είτε να το κόψετε στην επιθυμητή διάσταση είτε να το κόψετε στο κατάστημα. Το ξύλο πρέπει να έχει βάθος τουλάχιστον 6 ίντσες (15 εκ.) για να χωρέσει μια γλάστρα ή άλλο δοχείο καλλιέργειας.

Στη συνέχεια, τρίψτε το ξύλο λεία και απλώστε αδιάβροχη κόλλα στις κάτω άκρες. Ακουμπήστε το κολλημένο άκρο σε αποστάτες και σφίξτε τα δύο άκρα στο κάτω κομμάτι. Προ-τρυπήστε τις πιλοτικές τρύπες για τους συνδετήρες και στη συνέχεια ολοκληρώστε τη συναρμολόγηση στερεώνοντας το κάτω μέρος στα πλάγια με γαλβανισμένα καρφιά φινιρίσματος.

Επαναλάβετε τα παραπάνω για να στερεώσετε τα ακραία κομμάτια στο κάτω μέρος του κουτιού της εσωτερικής ζαρντινιέρας. Αφού συναρμολογηθεί το κουτί, σφραγίστε το εσωτερικό με εσωτερική βαφή, λεκέ ή φινίρισμα πολυουρεθάνης.

Όταν το χρώμα ή ο λεκές στεγνώσει, ολοκληρώστε το βάψιμο της υπόλοιπης ζαρντινιέρας εσωτερικού χώρου. Αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια, αν το κρεμάτε, κάντε το. Τώρα ήρθε η ώρα να φυτέψουμε! Εάν φυτεύετε απευθείας στο κουτί, φροντίστε να τροφοδοτήσετε τρύπες αποστράγγισης. Διαφορετικά, είναι απλώς θέμα φύτευσης σε γλάστρες (με τρύπες αποστράγγισης) και στη συνέχεια τοποθέτηση στο νέο σας κουτί φυτών σε εσωτερικό χώρο.

Οδηγός φροντίδας Terrarium: Είναι εύκολο να φροντίσετε τα Terrarium

Για όσους έχουν πράσινους αντίχειρες, η ανάγκη για καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι αναμφισβήτητη. Είτε αυτά ζουν σε μικρά διαμερίσματα χωρίς χώρο στον κήπο είτε απλά θέλουν να φέρουν ζωντανή φυτική ζωή σε εσωτερικούς χώρους, οι επιλογές είναι σχεδόν απεριόριστες.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που καλλιεργούνται σε μεγάλα δοχεία είναι εξαιρετικά δημοφιλή, αλλά μπορεί να απαιτούν λίγη ιδιαίτερη φροντίδα, ανάλογα με τον τύπο. Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε πράσινο στους εσωτερικούς χώρους είναι δημιουργώντας terrarium. Το να μάθετε πώς να φροντίζετε τα φυτά terrarium [1] μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν αυτές οι μοναδικές ζαρντινιέρες είναι βιώσιμες επιλογές στον χώρο σας. 

Είναι εύκολο να φροντίσετε τα Terrarium;

Τα στυλ τεράριου [2] μπορεί να διαφέρουν πολύ. Ενώ ορισμένα terrarium διαθέτουν ανοιχτή κορυφή, άλλα παραμένουν εντελώς κλειστά ανά πάσα στιγμή. Η φροντίδα και η συντήρηση του terrarium είναι σχετικά απλή. Ωστόσο, οι κηπουροί πρέπει να επιλέγουν προσεκτικά τα φυτά.

Αυτές οι ζαρντινιέρες είναι ιδανικές για φυτά που ευδοκιμούν σε υγρές, ακόμη και τροπικές συνθήκες. Τα γυάλινα terrarium που περιβάλλουν βοηθούν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που είναι ιδιαίτερα υγρό. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι οδηγοί φροντίδας για terrarium προτείνουν την αποφυγή φυτών της ερήμου, όπως οι κάκτοι ή τα παχύφυτα [3] , τα οποία μπορεί να υποκύψουν στη σήψη – εκτός αν μείνουν ανοιχτά.

Οδηγός φροντίδας Terrarium

Κατά τη φροντίδα ενός terrarium, η διατήρηση της καθαριότητας θα είναι το κλειδί. Η υψηλή υγρασία σε κλειστά περιβάλλοντα μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη βακτηρίων, καθώς και σε μυκητιακά προβλήματα στα φυτά. Πριν από τη χρήση, όλα τα γυαλιά terrarium θα πρέπει να καθαρίζονται επιμελώς με σαπούνι και ζεστό νερό. Επιπλέον, η εγκατάσταση θα απαιτήσει τη χρήση ενός αποστειρωμένου μείγματος γλάστρας που είναι ελαφρύ και στραγγίζει καλά. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται κανονικό χώμα κήπου.

Τα γυάλινα terrarium προσφέρουν στους καλλιεργητές μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την τοποθέτηση εντός του σπιτιού. Σε αντίθεση με τα φυτά που καλλιεργούνται σε δοχεία, τα terrarium απαιτούν λιγότερο ηλιακό φως. Λόγω του σχεδιασμού τους, τα terrarium δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται στον άμεσο ήλιο, καθώς αυτό θα δημιουργήσει γρήγορα υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να σκοτώσουν τα φυτά. Οι καλλιεργητές θα πρέπει να πειραματιστούν προσεκτικά με την τοποθέτηση terrarium, κοντά σε παράθυρα, προκειμένου να βρουν την ιδανική τοποθεσία για νέες φυτεύσεις.

Οι ρουτίνες φροντίδας και συντήρησης του Terrarium ποικίλλουν. Τα ανοιχτά δοχεία θα χρειάζονται πότισμα σε κάπως συχνή βάση. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν οπές αποστράγγισης σε αυτά τα δοχεία, η προσθήκη τυχόν υγρασίας πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά. Το νερό δεν πρέπει ποτέ να αφήνεται να σταθεί στον πάτο του δοχείου ή στην επιφάνεια του εδάφους. Τα κλειστά terrarium θα απαιτούν νερό πολύ λιγότερο συχνά, καθώς ένα υγιές σύστημα είναι συχνά σε θέση να διατηρήσει τη δική του ισορροπία.

Περιστασιακά, όσοι φροντίζουν ένα terrarium μπορεί να χρειαστεί να κλαδέψουν ή να αφαιρέσουν φυτά που έχουν μεγαλώσει πολύ. Αυτά τα φυτά μπορούν να μετακινηθούν σε μεγαλύτερο δοχείο ή να αντικατασταθούν από νέα σπορόφυτα.  

Καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων μέσα: Κρατώντας ένα οπωροφόρο δέντρο ως φυτό εσωτερικού χώρου

Μπορεί ένα οπωροφόρο δέντρο να είναι ένα χαρούμενο φυτό εσωτερικού χώρου; Η καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων στο εσωτερικό δεν λειτουργεί για όλους τους τύπους δέντρων, επομένως θα πρέπει να τα μαζεύετε προσεκτικά. Οι συνιστώμενες ποικιλίες οπωροφόρων δέντρων εσωτερικού χώρου είναι συνήθως νάνοι με ύψος κάτω από 8 πόδια (2,5 μέτρα). Αν ψάχνετε για οπωροφόρα δέντρα που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους, διαβάστε τις προτάσεις μας.

Καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων στο εσωτερικό

Αν και είναι ωραίο να έχεις μια λεμονιά [1] στην πίσω αυλή όταν χρειάζεσαι λεμόνια, δεν λειτουργεί σε κρύες χειμωνιάτικες καταστάσεις. Θα δυσκολευτείτε επίσης με αυτό το σχέδιο εάν ζείτε σε διαμέρισμα και δεν έχετε πρόσβαση σε αυλή.

Ωστόσο, υπάρχουν οπωροφόρα δέντρα που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους, αρκεί να τους προσφέρετε τη σωστή φροντίδα οπωροφόρων δέντρων εσωτερικού χώρου. Η καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων στο εσωτερικό εξαλείφει το πρόβλημα του κλίματος και, εφόσον επιλέγετε τις καλύτερες ποικιλίες οπωροφόρων δέντρων εσωτερικού χώρου, θα πρέπει να μπορείτε να μαζεύετε τα δικά σας λεμόνια – ή άλλα φρούτα.

Οπωροφόρο δέντρο ως φυτό εσωτερικού χώρου

Όταν προσπαθείτε να καλλιεργήσετε φρούτα σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει πρώτα και κύρια να σκεφτείτε το οπωροφόρο δέντρο σας ως φυτό εσωτερικού χώρου. Η ποιότητα και η ποσότητα των φρούτων που παίρνετε μπορεί να μην είναι αντίστοιχες με εκείνες από έναν υπαίθριο οπωρώνα, αλλά θα έχετε επίσης τη χαρά να ζείτε με το δέντρο του εσωτερικού σας χώρου.

Η φροντίδα των οπωροφόρων δέντρων εσωτερικού χώρου είναι παρόμοια με τη φροντίδα άλλων φυτών εσωτερικού χώρου. Πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το οπωροφόρο δέντρο σας εκτίθεται στη σωστή έκθεση στον ήλιο, έχει κατάλληλο χώμα και ένα δοχείο που είναι αρκετά μεγάλο και προσφέρει εξαιρετική αποστράγγιση. Όταν καλλιεργείτε οπωροφόρα δέντρα σε εσωτερικούς χώρους, θα θέλετε επίσης να εξετάσετε τη λίπανση.

Ποικιλίες οπωροφόρων δέντρων εσωτερικού χώρου

Λοιπόν, ποιοι είναι οι καλύτεροι τύποι οπωροφόρων δέντρων για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους; Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μια λεμονιά είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε και η λεμονιά Meyer [2] είναι μια κορυφαία επιλογή ως φυτό εσωτερικού χώρου. Οι νάνοι ποικιλίες [3] αναπτύσσονται καλά σε μεγάλα δοχεία, αρκεί να έχουν καλή αποστράγγιση και να έχουν πολλή ηλιοφάνεια, τουλάχιστον έξι ώρες άμεσου ήλιου.

Άλλες ποικιλίες εσπεριδοειδών [4] λειτουργούν επίσης καλά. Δοκιμάστε τα νάνοι λάιμ [5] , ο ασβέστης κλειδιού και ο ασβέστης καφίρ [6] είναι δημοφιλείς επιλογές. Οι μικρές ποικιλίες πορτοκαλιού [7] μπορούν να καλλιεργηθούν εύκολα και σε εσωτερικούς χώρους, όπως τα πορτοκάλια καλαμοντίν [8] , μια διασταύρωση κουμ κουάτ [9] και μανταρινού πορτοκαλιού [10] . Η επαρκής ηλιακή ακτινοβολία είναι απαραίτητο μέρος της φροντίδας του οπωροφόρου δέντρου σε εσωτερικούς χώρους για όλα αυτά.

Νάνοι ποικιλίες σύκου [11] , βερίκοκου [12] , ροδάκινου [13] ή νεκταρινιού [14] μπορούν να αναπτυχθούν και ως φυτά εσωτερικού χώρου. Βεβαιωθείτε ότι όποια ποικιλία και αν επιλέξετε είναι αυτογονιμοποιούμενη ή μπορεί να χρειαστεί να έχετε δύο φυτά εσωτερικού χώρου που είναι οπωροφόρα δέντρα.

Αλουμινόχαρτο σε φυτά: Πρέπει να αφαιρέσετε αλουμινόχαρτο από φυτά εσωτερικού χώρου

Είναι κοινή πρακτική για τα φυτώρια να βάζουν πολύχρωμα αλουμινόχαρτα γύρω από τα φυτά, ειδικά κατά τις γιορτές. Οι Poinsettias [1] και οι ορτανσίες σε γλάστρες [2] έρχονται στο μυαλό, αλλά τα φυτά που τυλίγονται με αλουμινόχαρτο συχνά περιλαμβάνουν μικροσκοπικά δέντρα όπως κυπαρίσσι λεμονιάς [3] ή νάνο έλατο Αλμπέρτα, καθώς και:

  • Ορχιδέες [4]
  • Χρυσάνθεμα [5]
  • Πασχαλινά κρίνα [6]
  • Χριστουγεννιάτικος κάκτος [7]
  • Τυχερό μπαμπού [8]

Πρέπει να αφαιρέσετε αλουμινόχαρτο στα φυτά; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Λόγοι για αλουμινόχαρτο στα φυτά

Τα φυτώρια τυλίγουν αλουμινόχαρτο γύρω από τα φυτά γιατί τα κάνει πιο ελκυστικά και εορταστικά και κρύβει την φθηνή πράσινη, μαύρη ή καφέ πλαστική γλάστρα στην οποία μπαίνουν τα περισσότερα φυτά. το φυτό δώρου αποθαρρύνεται και αναρωτιέται πώς κατάφεραν να σκοτώσουν αυτόν τον όμορφο, υγιή αλεξανδρινό ή χριστουγεννιάτικο κάκτο.

Το αλουμινόχαρτο γύρω από τα φυτά συχνά ευθύνεται για τον πρόωρο θάνατο του φυτού. Το πρόβλημα είναι ότι το νερό πιάνει στο αλουμινόχαρτο γιατί δεν έχει πού να πάει. Ως αποτέλεσμα, ο πάτος της γλάστρας κάθεται στο νερό και το φυτό σύντομα σαπίζει επειδή οι ρίζες του είναι υγρές και δεν μπορούν να αναπνεύσουν.

Έτσι, αν αναρωτιέστε αν πρέπει να αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα φυτά, η απάντηση είναι ναι. Το αλουμινόχαρτο πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό.

Πώς να διατηρήσετε τα φυτά τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο με ασφάλεια

Εάν θέλετε να αφήσετε αυτό το πολύχρωμο αλουμινόχαρτο στη θέση του λίγο περισσότερο, απλώς ανοίξτε αρκετές μικροσκοπικές τρύπες στο κάτω μέρος του φύλλου και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το φυτό με αλουμινόχαρτο σε ένα δίσκο ή πιατάκι για να πιάσει το στραγγισμένο νερό. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε το όμορφο περιτύλιγμα, αλλά το φυτό έχει αποστράγγιση που χρειάζεται για να επιβιώσει.

Μπορείτε επίσης να σηκώσετε το φυτό από το αλουμινόχαρτο. Ποτίστε το φυτό στο νεροχύτη και αφήστε το να στραγγίσει καλά πριν αντικαταστήσετε το αλουμινόχαρτο.

Τελικά, είτε θα απορρίψετε το φυτό (πολλοί άνθρωποι πετούν αλεξανδρινές μετά τις διακοπές, οπότε μην αισθάνεστε άσχημα) είτε στην περίπτωση του χριστουγεννιάτικου κάκτου και του τυχερού μπαμπού, θα το μετακινήσετε σε ένα πιο μόνιμο δοχείο. Ορισμένα φυτά, όπως οι μαμάδες, μπορούν ακόμη και να φυτευτούν σε εξωτερικούς χώρους, αλλά ελέγξτε πρώτα τη ζώνη ανθεκτικότητας του φυτού USDA.

Tagged in: