Συμβουλές για το κλάδεμα Abutilon: Πότε να κλαδέψετε έναν ανθισμένο σφένδαμο Τα φυτά Abutilon [1] είναι επιδεικτικά πολυετή φυτά με φύλλα που μοιάζουν με σφενδάμι και άνθη σε σχήμα καμπάνας. Συχνά ονομάζονται κινέζικα φανάρια λόγω των χάρτινων ανθών. Ένα άλλο κοινό όνομα είναι ο ανθοφόρος σφένδαμος, λόγω των λοβωμένων φύλλων. Το κόψιμο του abutilon είναι απαραίτητο για τη συνεχή υγεία και ομορφιά τους. Θα χρειαστεί να μάθετε πώς να κλαδεύετε ένα abutilon εάν καλλιεργείτε ένα από αυτά τα φυτά. Διαβάστε παρακάτω για πληροφορίες σχετικά με το κούρεμα του abutilon καθώς και για τις συμβουλές κλαδέματος abutilon.

Κλάδεμα φυτών Abutilon

Τα φυτά Abutilon είναι εγγενή στη Νότια Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία. Είναι τρυφερά αειθαλή που χρειάζονται μια περιοχή ανάπτυξης με λίγο ήλιο για να παράγουν τα υπέροχα λουλούδια σε σχήμα φαναριού. Χρειάζονται επίσης λίγη σκιά για να ευδοκιμήσουν. Γιατί πρέπει να σκεφτείτε το κλάδεμα αυτών των φυτών; Τα Abutilons γίνονται ποδαράκια καθώς μεγαλώνουν. Τα περισσότερα φυτά είναι πιο όμορφα και πιο συμπαγή, αν αρχίσετε να κλαδεύετε τακτικά τα φυτά abutilon.

Επιπλέον, σπασμένα ή άρρωστα κλαδιά μπορούν να επιτρέψουν ή να μεταδώσουν μόλυνση. Το κλάδεμα των κατεστραμμένων και άρρωστων κλαδιών είναι απαραίτητο.

Αν αναρωτιέστε πότε να κλαδέψετε ένα ανθισμένο σφενδάμι, σκεφτείτε το τέλος του χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη. Τα φυτά Abutilon ανθίζουν στην τρέχουσα ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερα λουλούδια εάν κλαδέψετε έναν ανθισμένο σφένδαμο πριν ξεκινήσει η ανάπτυξη της άνοιξης.

Πώς να κλαδέψετε ένα Abutilon

Όταν ξεκινάτε να κλαδεύετε φυτά abutilon, θα θέλετε πάντα να αποστειρώνετε πρώτα τα κλαδευτήριά σας [2] . Είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές κλαδέματος αμπουτιλόν και αποτρέπει την εξάπλωση ασθενειών.

Το επόμενο βήμα στο πώς να κλαδέψετε ένα αμπούτιλον είναι να αφαιρέσετε όλα τα μέρη του φυτού που υπέστησαν ζημιά το χειμώνα, καθώς και άλλους κατεστραμμένους ή νεκρούς βλαστούς. Αφαιρέστε τα κλαδιά ακριβώς πάνω από μια διασταύρωση στελέχους. Διαφορετικά, το κούρεμα του abutilon είναι θέμα προσωπικού γούστου. Κλαδεύετε έναν ανθισμένο σφένδαμο για να δημιουργήσετε την εμφάνιση και το σχήμα που θέλετε.

Μια άλλη από αυτές τις συμβουλές κλαδέματος abutilon. Μην κλαδεύετε ποτέ έναν ανθισμένο σφένδαμο αφαιρώντας περισσότερο από το ένα τρίτο του στελέχους. Αυτό αφήνει το φυτό με αρκετούς πόρους για να διατηρήσει τη ζωτικότητά του. Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε ότι το φυτό είναι πολύ πυκνό, μπορείτε να αφαιρέσετε γυμνά ή γερασμένα στελέχη. Απλώς κόψτε τα στη βάση του φυτού.

Τι είναι το Abutilon; Συμβουλές για την άνθηση Maple Care σε εξωτερικούς χώρους

Τι είναι το abutilon; Γνωστό και ως ανθοφόρο σφενδάμι, σφενδάμι, κινέζικο φανάρι ή κινέζικο λουλούδι, το abutilon είναι ένα όρθιο, διακλαδιζόμενο φυτό με φύλλα που μοιάζουν με φύλλα σφενδάμου. Ωστόσο, το abutilon δεν είναι σφενδάμι [1] και στην πραγματικότητα είναι μέλος της οικογένειας της μολόχας [2] . Αυτό το φυτό καλλιεργείται συχνά ως φυτό εσωτερικού χώρου [3] , αλλά μπορείτε να καλλιεργήσετε το abutilon και στον κήπο; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Πληροφορίες για ανθισμένο σφενδάμι

Το Abutilon είναι ένα είδος φυτού με ζεστό καιρό που αναπτύσσεται σε τροπικά [4] ή υποτροπικά κλίματα. Αν και η ανθεκτικότητα ποικίλλει, το abutilon είναι κατάλληλο για καλλιέργεια σε ζώνες USDA 8 ή 9 και άνω. Σε ψυχρότερα κλίματα, καλλιεργείται ως ετήσιο ή φυτό εσωτερικού χώρου.

Το μέγεθος ποικίλλει επίσης και το abutilon μπορεί να είναι ένα θαμνώδες φυτό με ύψος όχι μεγαλύτερο από 19 ίντσες (48 εκ.) ή ένα δείγμα που μοιάζει με δέντρο τόσο μεγάλο όσο 6 έως 10 πόδια (2-3 μ.).

Πιο ελκυστικά είναι τα άνθη, τα οποία ξεκινούν ως μικρά μπουμπούκια σε σχήμα φαναριού που ανοίγουν σε μεγάλα, κρεμαστά λουλούδια σε σχήμα κυπέλλου σε αποχρώσεις του πορτοκαλί ή του κίτρινου και μερικές φορές ροζ, κοραλί, κόκκινο, ιβουάρ, λευκό ή δίχρωμο.

Πώς να καλλιεργήσετε το Abutilon σε εξωτερικούς χώρους

Ο ανθοφόρος σφένδαμος ευδοκιμεί σε πλούσιο έδαφος, αλλά το φυτό γενικά τα πάει καλά σε σχεδόν κάθε τύπο υγρού, καλά στραγγιζόμενου εδάφους [5] . Μια τοποθεσία σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία είναι εξαιρετική, αλλά μια τοποθεσία σε μερική σκιά είναι επίσης καλή, και μπορεί πραγματικά να είναι προτιμότερη σε ζεστά κλίματα.

Όσον αφορά τη φροντίδα του ανθοφόρου σφενδάμου στον κήπο, είναι σχετικά αμέτοχη. Στο φυτό αρέσει το υγρό χώμα, αλλά ποτέ μην αφήνετε το αβουτίλον να μουσκέψει ή να βρέξει [6] .

Μπορείτε να ταΐζετε ανθοφόρο σφενδάμι κάθε μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου ή να χρησιμοποιείτε ένα πολύ αραιό διάλυμα κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Κόψτε τα κλαδιά προσεκτικά για να διαμορφώσετε το φυτό στις αρχές της άνοιξης ή αργά το φθινόπωρο. Διαφορετικά, τσιμπήστε τακτικά τις άκρες ανάπτυξης [7] για να προωθήσετε την πλήρη, θαμνώδη ανάπτυξη και κόψτε όσο χρειάζεται για να διατηρήσετε το φυτό τακτοποιημένο.

Τα ανθοφόρα φυτά σφενδάμου γενικά δεν ενοχλούνται από παράσιτα. Εάν οι αφίδες [8] , τα ακάρεα [9] , τα αλευροφόρα [10] ή άλλα κοινά παράσιτα αποτελούν πρόβλημα, το εντομοκτόνο σπρέι σαπουνιού [11] συνήθως αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Καλλιέργεια Abutilon Flowering Maple: Μάθετε για τις Απαιτήσεις Abutilon σε εσωτερικούς χώρους

Η κοινή ονομασία για το ανθοφόρο φυτό σφενδάμου αναφέρεται στο παρόμοιο σχήμα φύλλου του σφενδάμου, ωστόσο, το Abutilon striatum δεν σχετίζεται στην πραγματικότητα με την οικογένεια των δέντρων σφενδάμου. Ο ανθοφόρος σφένδαμος ανήκει στην οικογένεια της μολόχας (Malvaceae), η οποία περιλαμβάνει μολόχες, πουρνάρια [1] , βαμβάκι, ιβίσκο [2] , μπάμιες [3] , και τριαντάφυλλο του Σαρόν [4] . Ο ανθοφόρος σφένδαμος Abutilon αναφέρεται επίσης μερικές φορές ως ινδική μολόχα ή σφενδάμι.

Αυτό το φυτό είναι ιθαγενές στη νότια Βραζιλία και βρίσκεται επίσης συνήθως σε όλη τη Νότια και Κεντρική Αμερική. Το ανθισμένο φυτό εσωτερικού χώρου σφενδάμου μοιάζει με θάμνο, έχει επίσης άνθη παρόμοια σε σχήμα με τα άνθη του ιβίσκου. Ο ανθισμένος σφένδαμος είναι αρκετά εντυπωσιακός για να φτιάξει ένα υπέροχο δείγμα φυτού στον κήπο ή σε ένα δοχείο και θα ανθίσει από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Όπως αναφέρθηκε, τα φύλλα του φυτού εσωτερικού χώρου μοιάζουν με αυτά του σφενδάμου και είναι είτε ανοιχτό πράσινο είτε συχνά με χρυσές αποχρώσεις. Αυτή η ποικιλομορφία είναι το αποτέλεσμα ενός ιού που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1868 και τελικά περιζήτησε τους συμπαγείς πράσινους τόνους άλλων ανθοφόρων σφενδάμων. Σήμερα ο ιός είναι γνωστός ως AMV, ή Abutilon Mosaic Virus, και μεταδίδεται μέσω εμβολιασμού, με σπόρους και μέσω της βραζιλιάνικης λευκής μύγας.

Πώς να φροντίσετε τον ανθισμένο σφένδαμο Abutilon

Σε όλη τη μανία τον 19ο αιώνα (εξ ου και το όνομα parlor maple), το ανθισμένο σφενδάμι Abutilon θεωρείται λίγο παλιομοδίτικο φυτό εσωτερικού χώρου. Ακόμα με τα υπέροχα φύλλα σολομού σε σχήμα καμπάνας, κόκκινο, λευκό ή κίτρινο, αποτελεί ένα ενδιαφέρον φυτό εσωτερικού χώρου. Έτσι, το ερώτημα είναι πώς να φροντίσετε το Abutilon.

Οι απαιτήσεις του Abutilon σε εσωτερικούς χώρους είναι οι εξής: Τα ανθισμένα φυτά εσωτερικού χώρου σφενδάμου θα πρέπει να τοποθετούνται σε χώρους με ηλιοφάνεια έως πολύ ελαφριά σκιά σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Η τοποθέτηση ανοιχτής σκιάς θα αποτρέψει τον μαρασμό κατά τις πιο ζεστές στιγμές της ημέρας.

Ο ανθοφόρος σφενδάμος Abutilon τείνει να γίνεται λυσσαλέος. Για να το αποτρέψετε, πιέστε [5] τις κορυφές των κλαδιών την άνοιξη για να ενθαρρύνετε μια πιο συμπαγή συνήθεια. Άλλες απαιτήσεις του Abutilon σε εσωτερικούς χώρους είναι να ποτίζετε καλά, αλλά να αποφεύγετε το υπερβολικό πότισμα, ειδικά το χειμώνα που το φυτό βρίσκεται σε λανθάνουσα φάση.

Ο ανθισμένος σφένδαμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυτό αυλής σε δοχεία κατά τους ζεστούς μήνες και στη συνέχεια να μεταφερθεί για να διαχειμάσει ως φυτό εσωτερικού χώρου. Ένας γρήγορος καλλιεργητής σε ζεστά κλίματα, ο ανθοφόρος σφένδαμος Abutilon είναι γενικά ανθεκτικός στις ζώνες USDA [6] 8 και 9 και ευδοκιμεί σε καλοκαιρινή ζεστασιά έξω και ψυχρότερες θερμοκρασίες από 50 έως 54 βαθμούς F. (10-12 C.) το χειμώνα.

Για να πολλαπλασιάσετε ανθισμένα φυτά εσωτερικού χώρου σφενδάμου, χρησιμοποιήστε μοσχεύματα που αφαιρούνται την άνοιξη ή καλλιεργήστε υβρίδια όπως το Souvenier de Bonn, ένα δείγμα μήκους 3 έως 4 ποδιών (1 m.) με άνθη ροδακινιάς και στικτό φύλλωμα. ή Thompsonii, ένα φυτό 6 έως 12 ιντσών (15-31 εκ.) πάλι με άνθη ροδακινιάς και διαφοροποιημένα φύλλα, από σπόρο.

Προβλήματα ανθοφορίας σφενδάμου

Όσον αφορά τα προβλήματα με την ανθοφορία του σφενδάμου, έχουν λίγο πολύ τους συνήθεις ένοχους ή προβλήματα που ταλαιπωρούν άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Η μετακίνηση του ανθισμένου φυτού σφενδάμου σε άλλη τοποθεσία μπορεί να συμβάλει στην πτώση των φύλλων, καθώς είναι ευαίσθητο στις θερμοκρασιακές ροές.

Tagged in: