Θεραπεία Βελόνα Χυτό – Μάθετε για το Stigmina Και Rhizosphaera Βελόνα Ρίχνει Στα Δέντρα Έχετε δει ποτέ ένα δέντρο, όπως το έλατο, με υγιείς βελόνες στις άκρες των κλαδιών, αλλά χωρίς καθόλου βελόνες καθώς κοιτάτε πιο κάτω από το κλαδί; Αυτό προκαλείται από τη νόσο με βελόνα. Μάθετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι η νόσος του χυμού βελόνας;

Οι ασθένειες που εκτοξεύονται με βελόνες αναγκάζουν τα ερυθρελάτης να «ξεπετάξουν» τις παλαιότερες βελόνες τους και να κρατούν μόνο τις νεαρές βελόνες στις άκρες των κλαδιών. Το δέντρο γίνεται ελκυστικό και μπορεί να φαίνεται σαν να πεθαίνει, αλλά μην απελπίζεστε. Το Rhizosphaera και το Stigmina, οι δύο πιο κοινές ασθένειες των ελατόδεντρων, είναι θεραπεύσιμες. Μπορείτε να κάνετε το δέντρο σας να φαίνεται ξανά πλούσιο και όμορφο μέσα σε λίγα χρόνια ακολουθώντας ένα πρόγραμμα θεραπείας με χύτευση με βελόνα.

Stigmina and Rhizosphaera Needle Cast in Trees

Αυτές οι ασθένειες προσβάλλουν κυρίως την μπλε ερυθρελάτη [1] . Εάν έχετε δει δέντρα που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια της βελόνας στην περιοχή, αποφύγετε να φυτέψετε αυτό το πολύ ευαίσθητο δέντρο. Αντίθετα, σκεφτείτε να φυτέψετε το έλατο της Νορβηγίας [2] , το οποίο είναι ανθεκτικό. Το λευκό έλατο [3] και άλλα κωνοφόρα, όπως το πεύκο [4] και το έλατο [5] , είναι επίσης ευαίσθητα.

Το πρώτο βήμα είναι να λάβετε μια αξιόπιστη διάγνωση. Οι ειδικοί συνιστούν να στείλετε μερικές άρρωστες βελόνες σε ένα διαγνωστικό εργαστήριο όπου μπορούν να κάνουν δοκιμές για να εντοπίσουν το πρόβλημα. Εάν αισθάνεστε άνετα να προσπαθήσετε να αναγνωρίσετε την ασθένεια στο σπίτι, δείτε τι πρέπει να προσέξετε:

  • Τα δέντρα με μύκητα Stigmina ή Rizosphaera έχουν μια χαρακτηριστική εμφάνιση. Τα κλαδιά έχουν πράσινες, υγιείς βελόνες στις άκρες και άρρωστες και ετοιμοθάνατες βελόνες προς τον κορμό. Η ζημιά ξεκινά από τα χαμηλότερα κλαδιά και ανεβαίνει στο δέντρο.
  • Τα δέντρα που έχουν προσβληθεί από τη νόσο με βελόνα έχουν βελόνες που κιτρινίζουν το καλοκαίρι, αλλάζουν σταδιακά σε μωβ καφέ στα τέλη του χειμώνα και την άνοιξη.
  • Αν κοιτάξετε τις βελόνες με έναν φακό χειρός, θα δείτε σειρές από μικρές μαύρες κουκκίδες. Αυτές οι κουκκίδες είναι τα καρποφόρα σώματα του μύκητα και είναι διαγνωστικά της νόσου. Οι σειρές από λευκές κουκκίδες είναι φυσιολογικές.

Αντιμετωπίστε το δέντρο ψεκάζοντας με μυκητοκτόνο δύο φορές την άνοιξη και στη συνέχεια μία φορά κάθε τέσσερις εβδομάδες κατά τη διάρκεια της υγρασίας. Εναλλάξ ψεκασμούς με διαφορετικά ενεργά συστατικά. Ο χαλκός και η χλωροθαλονίλη είναι δύο δραστικά συστατικά που είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικά ενάντια στις ασθένειες.

Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα σπρέι είναι εξαιρετικά τοξικά για τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους. Ακολουθήστε κατά γράμμα τις προφυλάξεις ασφαλείας στην ετικέτα. Φορέστε τη συνιστώμενη προστατευτική ενδυμασία και διαβάστε όλες τις οδηγίες σχετικά με την ανάμειξη και την εφαρμογή του μυκητοκτόνου πριν ξεκινήσετε. Τα μεγάλα δέντρα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν χωρίς βοήθεια από μια υπηρεσία δέντρων.

Κύκλος ζωής φυτοπλάσματος – Τι είναι η νόσος του φυτοπλάσματος στα φυτά

Οι ασθένειες στα φυτά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστούν λόγω του σχεδόν άπειρου αριθμού παθογόνων. Η ασθένεια φυτοπλάσματος στα φυτά θεωρείται γενικά ως «κίτρινα», μια μορφή ασθένειας κοινή σε πολλά είδη φυτών. Τι είναι η νόσος του φυτοπλάσματος; Λοιπόν, πρώτα πρέπει να κατανοήσετε τον κύκλο ζωής του φυτοπλάσματος και πώς διαδίδονται. Νέες μελέτες υποδεικνύουν ότι οι επιδράσεις του φυτοπλάσματος στα φυτά μπορούν να μιμηθούν τη ζημιά που παρουσιάζεται από έντομα ψυλλιδίων [1] ή από τον ιό των κυλίνδρων φύλλων.

Κύκλος ζωής φυτοπλάσματος

Τα φυτοπλάσματα προσβάλλουν φυτά και έντομα. Διαδίδονται από έντομα μέσω των διατροφικών τους δραστηριοτήτων, τα οποία διοχετεύουν το παθογόνο στο φλοιό των φυτών. Το παθογόνο προκαλεί μια σειρά από συμπτώματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι όλα δυνητικά επιβλαβή για την υγεία των φυτών. Το φυτόπλασμα ζει στα κύτταρα του φλοιού ενός φυτού και συνήθως, αλλά όχι πάντα, προκαλεί συμπτώματα ασθένειας.

Αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα είναι στην πραγματικότητα βακτήρια χωρίς κυτταρικό τοίχωμα ή πυρήνα. Ως εκ τούτου, δεν έχουν τρόπο να αποθηκεύσουν τις απαραίτητες ενώσεις και πρέπει να τις κλέψουν από τον ξενιστή τους. Τα φυτόπλασμα είναι παρασιτικά με αυτόν τον τρόπο. Το φυτόπλασμα μολύνει φορείς εντόμων και αντιγράφεται στον ξενιστή τους. Σε ένα φυτό, περιορίζονται στο φλοιό όπου αναπαράγονται ενδοκυτταρικά. Το φυτόπλασμα προκαλεί αλλαγές στα έντομα και στους φυτικούς ξενιστές τους. Οι αλλαγές στα φυτά ορίζονται ως ασθένειες. Υπάρχουν 30 αναγνωρισμένα είδη εντόμων που μεταδίδουν την ασθένεια σε διάφορα είδη φυτών.

Συμπτώματα φυτοπλάσματος

Η νόσος του φωτοπλάσματος στα φυτά μπορεί να λάβει πολλά διαφορετικά συμπτώματα. Οι πιο κοινές επιδράσεις φυτοπλάσματος στα φυτά μοιάζουν με τα κοινά «κίτρινα» και μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από 200 είδη φυτών, τόσο μονοκοτυλήδονα όσο και δίκοτυλα. Οι φορείς εντόμων είναι συχνά φυλλοβόλα [2] και προκαλούν ασθένειες όπως:

  • Aster yellows [3]
  • Ροδάκινα κίτρινα [4]
  • Κίτρινα αμπέλου [5]
  • Σκούπες μαγισσών λάιμ και φυστικιών [6]
  • Μωβ μίσχος σόγιας
  • Μύρτιλο κόλπο

Το πρωταρχικό ορατό αποτέλεσμα είναι τα κιτρίνισμα των φύλλων, το φύλλωμα που έχει ελαττωθεί και είναι τυλιγμένο και οι μη ώριμοι βλαστοί και καρποί. Άλλα συμπτώματα μόλυνσης από φυτόπλασμα μπορεί να είναι ελαττωματικά φυτά, εμφάνιση «σκούπας μαγισσών [6] » στην τελική ανάπτυξη νέων μπουμπουκιών, καθυστερημένες ρίζες, εναέριοι κόνδυλοι και ακόμη και ολόκληρα τμήματα του φυτού. Με την πάροδο του χρόνου, η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει θάνατο στα φυτά.

Διαχείριση της νόσου του φυτοπλάσματος στα φυτά

Ο έλεγχος των ασθενειών του φυτοπλάσματος συνήθως ξεκινά με τον έλεγχο των φορέων εντόμων. Αυτό ξεκινά με καλές πρακτικές αφαίρεσης ζιζανίων και βούρτσα καθαρισμού που μπορεί να φιλοξενήσει φορείς εντόμων. Τα βακτήρια σε ένα φυτό μπορούν επίσης να εξαπλωθούν σε άλλα φυτά, επομένως συχνά η αφαίρεση ενός μολυσμένου φυτού είναι απαραίτητη για να περιοριστεί η μετάδοση.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού. Μπορεί να χρειαστούν 10 έως 40 ημέρες για να εμφανίσουν τα φυτά μόλυνση αφού το έντομο τραφεί με αυτό. Ο έλεγχος των φυλλοβόλων [2] και άλλων εντόμων-ξενιστών μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης της νόσου. Ο ξηρός καιρός φαίνεται να αυξάνει τη δραστηριότητα του φυλλοβόλου, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε το φυτό ποτισμένο. Η καλή πολιτιστική φροντίδα και πρακτικές θα αυξήσουν την αντοχή και την εξάπλωση των φυτών.

Τι είναι ο καρκίνος του Cytospora – Έλεγχος της νόσου του καρκίνου του Cytospora

Η νόσος του καρκίνου του Cytospora προσβάλλει γενικά τις ερυθρελάτες, ιδιαίτερα τις ποικιλίες Colorado blue [1] και Norway [2] , καθώς και τις ροδακινιές, τα έλατα Douglas ή τα δέντρα κώνειο. Τι είναι ο καρκίνος του κυτταροσπορίου; Είναι μια καταστροφική ασθένεια που προκαλείται από τον μύκητα Leucostoma kunzei που παραμορφώνει και μπορεί ακόμη και να σκοτώσει ευάλωτα δέντρα. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα του καρκίνου του κυτταροσπορίου καθώς και τη θεραπεία του καρκίνου του κυτταροσπορίου.

Τι είναι το Cytospora Canker;

Μπορεί να μην έχετε ακούσει για τον καρκίνο του κυτταροσπορίου παρά μόνο αφού μολυνθεί ένα δέντρο στην αυλή σας. Εάν παρατηρήσετε ότι τα κάτω άκρα του δέντρου σας πεθαίνουν, το δέντρο μπορεί να έχει καρκίνο του κυτταροσπορίου. Προσβάλλει τα ηλικιωμένα δέντρα, τα στρεσαρισμένα δέντρα και εκείνα με ρηχές ρίζες ή φυτεμένα σε ακατάλληλες τοποθεσίες.

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της νόσου του καρκίνου του κυτταροσπορίου στην ερυθρελάτη είναι το καφέ χρώμα των βελόνων στα κάτω άκρα του δέντρου. Όταν πέφτουν, μπορεί να παρατηρήσετε ελαφριά μπαλώματα ρητίνης στον νεκρό φλοιό των κλαδιών. Για αρκετά χρόνια, τα συμπτώματα του καρκίνου του κυτταροσπορίου εξαπλώνονται και τα ανώτερα κλαδιά γίνονται καφέ και πεθαίνουν. Εμφανίζονται νεκρές περιοχές του φλοιού, γνωστές ως καρκινώματα.

Σε δέντρα χωρίς βελόνες, όπως οι ροδακινιές, ψάξτε για καρφώματα στα κλαδιά γύρω από τις πληγές του κλαδέματος. Μπορεί να υπάρχουν για αρκετά χρόνια, εκτείνονται κατά μήκος του κλάδου, πριν το σκοτώσουν.

Έλεγχος του καρκίνου του Cytospora

Μπορεί να θεωρείτε τα μυκητοκτόνα σπρέι ως θεραπεία για τον καρκίνο του κυτταροσπορίου, αλλά αυτά δεν είναι αποτελεσματικά και δεν συνιστώνται από ειδικούς. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε οργανικές μεθόδους για τον έλεγχο του καρκίνου του κυτταροσπορίου.

Η πρόληψη είναι ευκολότερη από τη θεραπεία του καρκίνου του κυτταροσπορίου. Προσέξτε να μην πληγώσετε δέντρα που είναι ευαίσθητα σε αυτή την ασθένεια. Οι πληγές, όπως εκείνες από ζιζανιοθραύστες και πριόνια, χρησιμεύουν ως σημεία εισόδου για τον μύκητα.

Τα πολυσύχναστα δέντρα είναι πιο πιθανό να κολλήσουν και να περάσουν κατά μήκος του μύκητα. Φυτέψτε το δικό σας με πολύ χώρο και καλή κυκλοφορία αέρα.

Λάβετε κάθε προφύλαξη για να διατηρήσετε τα δέντρα υγιή και δυνατά. Ποτίστε τα σε περιόδους ξηρασίας και γονιμοποιήστε τα ετησίως για να παρέχουν θρεπτικά συστατικά. Τα έντονα δέντρα είναι λιγότερο πιθανό να δεχτούν επίθεση.

Κλαδέψτε τυχόν μολυσμένα κλαδιά και κάψτε τα, καθώς ο μύκητας διαχειμάζει σε φουσκωμένο φλοιό. Χρησιμοποιήστε χλωρίνη για να απολυμάνετε τα κλαδευτήρια πριν και μετά από κάθε χρήση. Η καλύτερη εποχή για κλάδεμα είναι τα τέλη του χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη σε ξηρό, ηλιόλουστο καιρό.

Τι είναι το Cenangium Canker: Managing Sooty Bark Canker σε δέντρα

Η διάγνωση παθήσεων των φυτών είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση και την υγεία των φυτών. Ο καρκίνος των δέντρων είναι μια από τις πιο ύπουλες ασθένειες. Τι είναι ο καρκίνος του Cenangium; Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για την αναγνώριση, τη θεραπεία και τη διαχείριση του καρκίνου του φλοιού αιθάλης.

Τι είναι το Cenangium Canker;

Τα πεύκα [1] , η ερυθρελάτη [2] και τα έλατα [3] παρέχουν την απαραίτητη σκιά, τροφή, κάλυψη και αναδεικνύουν το τοπίο με την αρχιτεκτονική τους κομψότητα. Δυστυχώς, αυτά τα είδη είναι επιρρεπή σε μυκητιασικές ασθένειες όπως ο καρκίνος του φλοιού αιθάλης ή το Cenangium. Με την πάροδο του χρόνου, η ασθένεια μπορεί να περιβάλλει τα δέντρα σας [4] , μειώνοντας τα θρεπτικά συστατικά και το νερό στην ανώτερη ανάπτυξη και εμποδίζοντας τη ροή των φυτικών αμύλων που τροφοδοτούν την ανάπτυξη. Τα δέντρα μπορούν να πεθάνουν χωρίς την κατάλληλη θεραπεία.

Το κενάγγιο είναι μια μυκητιακή ασθένεια που παράγει αργά αναπτυσσόμενο καρκίνο που προσβάλλει τα προαναφερθέντα αειθαλή φυτά καθώς και τις λεύκες. Είναι ο πιο διαδεδομένος καρκίνος στα δέντρα στη Δύση. Η μόλυνση ξεκινά από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο όταν τα σπόρια βλασταίνουν και προσγειώνονται σε κατεστραμμένα ή κομμένα μέρη του δέντρου.

Μόλις ριζώσουν τα σπόρια, καρποφορούν και εξαπλώνονται εκ νέου. Η ζημιά θεωρείται ως μικρές οβάλ, νεκρές περιοχές του φλοιού [5] . Με τον καιρό, μπορεί να σκοτώσει ολόκληρα κλαδιά και σε μια κακή χρονιά να εξαπλωθεί σε όλα τα μέρη του δέντρου. Ευτυχώς, το Cenangium canker of trees αναπτύσσεται εξαιρετικά αργά και ο θάνατος των δέντρων σπάνια προκύπτει, εκτός εάν προσβληθεί επανειλημμένα κατά τη διάρκεια πολλών εποχών και επίσης αντιμετωπίζει στρες όπως χαμηλή υγρασία και άλλες ασθένειες ή παράσιτα.

Διαχείριση Sooty Bark Canker

Δυστυχώς, δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία του καρκίνου του Cenangium. Αυτό σημαίνει ότι η έγκαιρη αναγνώριση είναι απαραίτητη για τη διαχείριση του καρκίνου του φλοιού αιθάλης. Εκτός από τις νεκρές περιοχές του φλοιού, οι βελόνες θα αρχίσουν να μαυρίζουν και να πεθαίνουν ή τα φύλλα θα μαραθούν και θα πέσουν. Κάθε χρόνο η ανάπτυξη του μύκητα θα παράγει φωτεινές και σκοτεινές περιοχές, ζέβρες-όπως ζώνες των μίσχων. Καθώς ο εξωτερικός φλοιός τρώγεται, ο εσωτερικός φλοιός εκτίθεται ως πούδρας και μαύρος.

Με την πάροδο του χρόνου, ο καρκίνωμα περικλείει το στέλεχος ή το κλαδί και θα πεθάνει εντελώς. Στη φύση, αυτό έχει μια κάπως ευεργετική επίδραση, βοηθώντας τα δέντρα να απαλλαγούν από τα παλιά μέλη. Τα καρποφόρα σώματα έχουν πλάτος 1/8 ίντσας (0,3 εκ.), σε σχήμα κυπέλλου και γκρίζα και κοκκώδη.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία του καρκίνου του Cenangium, η διαχείριση της νόσου είναι η μόνη επιλογή. Η μόνη γραμμή άμυνας είναι η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων και η λήψη μέτρων για την απομάκρυνση του μολυσμένου φυτικού υλικού.

Τα σπόρια μπορεί να επιμείνουν, επομένως δεν συνιστάται η κομποστοποίηση του υλικού αλλά μάλλον η συσκευασία του και η αποστολή του στη χωματερή ή η καύση του. Χρησιμοποιήστε καλές τεχνικές κλαδέματος όταν αφαιρείτε άρρωστα άκρα. Μην κόβετε στο κολάρο του κλαδιού και χρησιμοποιήστε αποστειρωμένα εργαλεία [6] για να αποτρέψετε την εξάπλωση των σπορίων.

Αφαιρέστε τα μολυσμένα άκρα το συντομότερο δυνατό προτού τα καρποφόρα σώματα εκτοξεύσουν ώριμα ασκοσπόρια στον αέρα σε συνθήκες υγρασίας. Τα ασκοσπόρια είναι η επόμενη γενιά του μύκητα και θα εξαπλωθούν γρήγορα σε ιδανικά καιρικά κλίματα.

Tagged in: