Αλάσκα Φυτά Εσωτερικού Χώρου: Χειμερινή Κηπουρική στην Αλάσκα Η Αλάσκα, η πιο βόρεια πολιτεία των ΗΠΑ, είναι γνωστή για τα άκρα της. Οι χειμώνες μπορεί να είναι τόσο κρύοι που ακόμη και η αναπνοή του αέρα μπορεί να σας σκοτώσει. Επιπλέον, οι χειμώνες είναι σκοτεινοί. Καθισμένοι τόσο κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, οι εποχές της Αλάσκας είναι λοξές, με 24 ώρες φως της ημέρας το καλοκαίρι και μεγάλους μήνες του χειμώνα όπου ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ. 

Τι σημαίνει αυτό για τα φυτά εσωτερικού χώρου της Αλάσκας; Το ότι βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους θα τους εμποδίσει να παγώσουν, αλλά ακόμη και τα φυτά που αγαπούν τη σκιά χρειάζονται λίγο ήλιο. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών εσωτερικού χώρου στην Αλάσκα. 

Χειμερινή κηπουρική στην Αλάσκα

Η Αλάσκα είναι κρύο, πολύ κρύο, το χειμώνα και είναι σκοτεινά. Σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας, ο ήλιος δεν είναι πάνω από τον ορίζοντα όλο το χειμώνα και ο χειμώνας μπορεί να παραταθεί για σχεδόν εννέα μήνες. Αυτό κάνει τη χειμερινή κηπουρική στην Αλάσκα μια πρόκληση. Τα φυτά που καλλιεργούνται το χειμώνα πρέπει να διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους και να τους δίνεται επιπλέον φως. 

Με κάθε ειλικρίνεια, θα πρέπει να πούμε εκ των προτέρων ότι ορισμένα μέρη της Αλάσκας δεν είναι τόσο ακραία όσο άλλα. Είναι μια τεράστια πολιτεία, η μεγαλύτερη από τις 50 πολιτείες, και δύο φορές μεγαλύτερη από το δεύτερο Τέξας. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της γης της Αλάσκας είναι ένα μεγάλο τετράγωνο που σφηνώνεται στα δυτικά σύνορα της Επικράτειας Γιούκον του Καναδά, μια λεπτή «χερσαία λαβή» γης γνωστή ως Νοτιοανατολική Αλάσκα κατεβαίνει στην άκρη της Βρετανικής Κολομβίας. Η πρωτεύουσα της πολιτείας Τζουνό βρίσκεται στα νοτιοανατολικά και δεν έχει τα άκρα της υπόλοιπης Αλάσκας. 

Εσωτερική κηπουρική στην Αλάσκα

Όσο τα φυτά διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους στην Αλάσκα, ξεφεύγουν από τον παγωμένο κρύο καιρό και τον άνεμο που μειώνουν ακόμη περισσότερο την αποτελεσματική θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι η χειμερινή κηπουρική [1] υπάρχει κηπουρική στην Αλάσκα σε εσωτερικούς χώρους. 

Ναι, είναι πραγματικό πράγμα στον Βορρά. Ένας συγγραφέας από την Αλάσκα, ο Τζεφ Λόουενφελς, το έχει αποκαλέσει «αγιαστικό». Δεν αρκεί, σύμφωνα με τον Lowenfels, μόνο να διατηρηθούν τα φυτά ζωντανά. Πρέπει να μεγαλώσουν στην πλήρη τους δόξα, να είναι ό,τι μπορούν, ακόμη και στη μέση ενός σκοτεινού υποαρκτικού Ιανουαρίου.

Υπάρχουν δύο κλειδιά για την οικοδόμηση στο Last Frontier: η επιλογή των σωστών φυτών και η παροχή συμπληρωματικού φωτισμού. Το συμπληρωματικό φως σημαίνει φώτα ανάπτυξης [2] και υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω. Όταν πρόκειται να διαλέξετε τα φυτά εσωτερικού χώρου της Αλάσκας, θα έχετε επίσης περισσότερες επιλογές από ό,τι νομίζετε.

Φυτό εσωτερικού χώρου που αναπτύσσεται στην Αλάσκα

Ο Lowenfels συνιστά το γιασεμί [3] ( Jasminum polyanthum ) ως τα τέλεια φυτά εσωτερικού χώρου της Αλάσκας. Αν αφεθεί σε φυσικό φως, αυτό το αμπέλι ανθίζει καθώς οι μέρες λιγοστεύουν και στη συνέχεια βγάζει χιλιάδες έντονα αρωματικά άνθη σε λευκό ή ροζ. 

Ούτε αυτό είναι όλο. Η Αμαρυλλίδα [4] , τα κρίνα [5] , τα κυκλάμινα [6] και τα pelargonium [7] θα ανθίσουν όλα τους πιο σκοτεινούς χειμερινούς μήνες. 
Άλλα κορυφαία διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου για την 49η πολιτεία; Πηγαίνετε για το coleus [8] , με το πλούσιο φύλλωμά του σε κοσμήματα. Πολλές ποικιλίες προτιμούν τη σκιά από τον ήλιο, επομένως θα χρειαστείτε ελάχιστο χρόνο ανάπτυξης. Διατηρήστε τα συμπαγή κόβοντας τα φυτά τακτικά. Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε τους μίσχους που κόβετε ως μοσχεύματα.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μου είναι πολύ κρύα: Πώς να διατηρήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου ζεστά κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Η διατήρηση των φυτών εσωτερικού χώρου ζεστά το χειμώνα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Οι εσωτερικές συνθήκες στο σπίτι μπορεί να είναι πιο δύσκολες σε κρύες χειμωνιάτικες περιοχές ως αποτέλεσμα των τραβηγμένων παραθύρων και άλλων προβλημάτων. Στα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου αρέσει να έχουν ελάχιστες θερμοκρασίες τουλάχιστον 60 βαθμούς F. (16 C.) ή υψηλότερες.  

Πώς να διατηρήσετε ζεστά τα φυτά εσωτερικού χώρου

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ζεστάνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου κατά τους ψυχρούς χειμώνες. 

 • Ένας τρόπος είναι να προσθέσετε μια θερμάστρα χώρου στο δωμάτιό σας. Προσέξτε μόνο να μην τοποθετήσετε τα φυτά πολύ κοντά στον θερμαντήρα χώρου γιατί αυτό μπορεί να τα κάψει. Στα φυτά εσωτερικού χώρου γενικά δεν αρέσουν τα ρεύματα οποιουδήποτε είδους, ειδικά τα πολύ κρύα ή πολύ ζεστά ρεύματα.  
 • Εάν δυσκολεύεστε πάρα πολύ να ζεστάνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου ή δεν θέλετε να ενοχλείτε, απλώς τοποθετήστε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας σε άλλο δωμάτιο. Ορισμένα δωμάτια παραμένουν πολύ κρύα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μπορεί να μην αξίζουν την επιπλέον προσπάθεια. Μετακινήστε τα σε ένα πιο ζεστό δωμάτιο που έχει ακόμα κατάλληλο φως, αν είναι δυνατόν.  
 • Εάν έχετε παράθυρα με ένα τζάμι και ζείτε σε μια κρύα χειμωνιάτικη περιοχή, είναι πιθανό τα φυτά εσωτερικού χώρου σας να είναι πολύ κρύα σε αυτόν τον τύπο περιοχής. Για να μονώσετε λίγο τα πράγματα, μπορείτε να τοποθετήσετε μεμβράνη με φυσαλίδες ανάμεσα στο παράθυρο και τα φυτά ή ακόμα και να αγοράσετε ένα ειδικό κιτ μόνωσης από πλαστικό παράθυρο και να το χρησιμοποιήσετε μόνο το χειμώνα.  
 • Μια πρόσθετη επιλογή για τη θέρμανση των φυτών εσωτερικού χώρου είναι να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα θερμότητας που θα ήταν κατάλληλη για φυτά. Το εξάρτημα όχι μόνο θα ζεστάνει τα φυτά σας αλλά και θα παρέχει το απαραίτητο φως κατά τη διάρκεια του χειμώνα.    
 • Μια άλλη δημιουργική μέθοδος που βοηθά στη διατήρηση ζεστών φυτών εσωτερικού χώρου το χειμώνα είναι η χρήση θερμαντικού χαλιού [1] . Αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για σκοπούς πολλαπλασιασμού, αλλά θα κάνουν εξαιρετική δουλειά στη θέρμανση των φυτών εσωτερικού χώρου σε ψυχρές περιοχές.  
 • Τέλος, εάν έχετε ένα ψυγείο που βρίσκεται σε περιοχή με αρκετό φως, το επάνω μέρος του ψυγείου παραμένει ζεστό και θα ήταν ένα εξαιρετικό μέρος για ένα φυτό. Προσέξτε μόνο όταν ποτίζετε για να μην βραχούν κανένα ηλεκτρικό στοιχείο.  

Hacks φυτών εσωτερικού χώρου – Πώς να κρατήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου ευτυχισμένα

Ψάχνετε για μερικά υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου για να διατηρήσετε τα φυτά σας ακμαία και χαρούμενα; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συμβουλές και κόλπα για φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, οπότε ας εξερευνήσουμε μερικές από αυτές σε αυτόν τον γρήγορο οδηγό φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου. 

Πώς να κρατήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου ευτυχισμένα

Εδώ είναι μερικά υπέροχα hacks για φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.  

 • Έχετε ανακυκλώσει ποτέ το νερό σας; Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε νερό που έχει χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα και να το δώσετε στα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Οποιοδήποτε νερό χρησιμοποιείται για το βράσιμο λαχανικών, ρυζιού, ζυμαρικών ή αυγών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα των φυτών σας. Είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και θα χρησιμεύσει ως σπιτικό λίπασμα. Φροντίστε μόνο να το αφήσετε να κρυώσει και μην το χρησιμοποιήσετε εάν προσθέσατε αλάτι, το οποίο είναι τοξικό για τα φυτά.   
 • Γνωρίζατε ότι μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα υγρό περιβάλλον [1] για τα μικρά φυτά σας ή τα φυτά που προσπαθείτε να πολλαπλασιάσετε δημιουργώντας ένα μίνι-θερμοκήπιο [2] από κοινά οικιακά υλικά; Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε είτε ένα βάζο με καπάκι, είτε ακόμα και μια διάφανη πλαστική κανάτα που έχει κοπεί στη μέση, για να την τοποθετήσετε πάνω από τα φυτά σας. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για τον πολλαπλασιασμό επειδή η υγρασία βοηθάει εξαιρετικά τη διαδικασία.  
 • Χρησιμοποιήστε κατακάθι καφέ για τα φυτά σας [3] . Αντί να πετάξετε το κατακάθι του καφέ σας, ανακατέψτε λίγο στο χώμα των φυτών σας ή μπορείτε ακόμη και να το πετάξετε σε ένα σωρό κομποστοποίησης και να το χρησιμοποιήσετε για φυτά αφού το κομπόστ είναι έτοιμο.  
 • Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι κρασί για να ποτίζετε αργά τα φυτά σας εάν λείπετε για λίγες μέρες. Απλώς γεμίστε ένα άδειο μπουκάλι κρασιού με νερό και βάλτε το λαιμό του μπουκαλιού στο χώμα. Το νερό θα απελευθερωθεί σιγά σιγά στο έδαφος και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το φυτό σας όσο λείπετε. 
 • Ξεσκονίστε τα φύλλα σας. Εάν τα φύλλα του φυτού σας είναι σκονισμένα, δεν θα μπορούν να εκτελέσουν τις κανονικές τους λειτουργίες. Απλώς ξεπλύνετε τα φύλλα σας στο ντους ή στο νεροχύτη ή σκουπίστε τυχόν σκονισμένα φύλλα με ένα υγρό σφουγγάρι ή χαρτοπετσέτα. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα hacks για φυτά εσωτερικού χώρου.
 • Χρησιμοποιήστε παλιά μαξιλαράκια ποντικιού για να τα τοποθετήσετε κάτω από τα φυτά σας για να διατηρήσετε το πάτωμα ή τα έπιπλά σας σε καλή κατάσταση. Φυσικά, αυτό θα λειτουργήσει μόνο για μικρότερες γλάστρες.  
 • Τέλος, φροντίστε να εναλλάσσετε τακτικά τις γλάστρες των φυτών σας [4] . Αυτό θα προσφέρει πολύ πιο ομοιόμορφη ανάπτυξη για το φυτό σας και θα διανείμει το φως με πολύ πιο ισορροπημένο τρόπο σε όλα τα φύλλα. Απλώς δίνετε στη γλάστρα σας ένα τέταρτο στροφής κάθε φορά που ποτίζετε.  

Δεν υπάρχουν συντομεύσεις στη φροντίδα των φυτών, αλλά όλες αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα για τα φυτά εσωτερικού χώρου θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να κρατήσετε τα φυτά σας χαρούμενα.  

Βρώσιμα φυτά εσωτερικού χώρου – Τα καλύτερα βρώσιμα για να αναπτυχθούν μέσα

Ποια είναι τα καλύτερα λαχανικά για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους [1] ; Η καλλιέργεια λαχανικών κήπου ως βρώσιμα φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι μόνο μια ιδανική λύση για όσους δεν έχουν υπαίθριο χώρο κηπουρικής, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει σε κάθε οικογένεια φρέσκα τοπικά προϊόντα όλο το χρόνο. Αν αυτό ακούγεται ενδιαφέρον, ας δούμε τα πιο παραγωγικά και πιο εύκολα βρώσιμα για καλλιέργεια μέσα στο σπίτι.

Εύκολα στην καλλιέργεια βρώσιμα φυτά εσωτερικού χώρου  

Με διαφορά, τα φυλλώδη χόρτα [2] είναι ένα από τα πιο εύκολα βρώσιμα εσωτερικά είδη για καλλιέργεια. Αυτά τα ταχέως αναπτυσσόμενα λαχανικά με ρηχές ρίζες απαιτούν τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας και συχνά μπορούν να καλλιεργηθούν σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό τον χειμώνα. Τα περισσότερα φυλλώδη χόρτα μπορούν να φυτευτούν σε απόσταση 10-15 εκ. μεταξύ τους σε δοχεία ψηλά τεσσάρων ιντσών (10 εκ.). Εδώ είναι μερικά εξαιρετικά φυλλώδη βρώσιμα για καλλιέργεια μέσα στο σπίτι:

 • Ρόκα [3]
 • Μποκ τσόι [4]
 • Καλέ [5]
 • Μικροπράσινα [6]
 • Μαρούλι [7]
 • Σπανάκι [8]
 • Σέσβυρα [9]

Τα βότανα [10] είναι ένα άλλο από τα βρώσιμα φυτά εσωτερικού χώρου που είναι παραγωγικά και μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Πολλά βότανα έχουν ελκυστικό φύλλωμα και προσδίδουν ένα υπέροχο άρωμα στο δωμάτιο.

Μια γλάστρα 4 ιντσών (10 εκ.) θα είναι αρκετή για μικρότερα, φυλλώδη βότανα. Τα ξυλώδη φυτά, όπως και το δεντρολίβανο, απαιτούν μεγαλύτερη και βαθύτερη ζαρντινιέρα. Δοκιμάστε να καλλιεργήσετε αυτά τα αγαπημένα γαστρονομικά βότανα ως φρέσκα φαγώσιμα εσωτερικού χώρου:

 • Βασίλειος [11]
 • Σχοινόπρασο [12]
 • Κολιάντρο [13]
 • Άνηθος [14]
 • Νομισματοκοπείο [15]
 • Ρίγανη [16]
 • Μαϊντανός [17]
 • Δεντρολίβανο [18]
 • Θυμάρι [19]

Ρίζα λαχανικά για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους

Τα ριζώδη λαχανικά [20] είναι μια άλλη επιλογή για εύκολη καλλιέργεια λαχανικών σε εσωτερικούς χώρους. Ανάλογα με την ποικιλία, τα ριζώδη λαχανικά χρειάζονται γενικά ένα βαθύτερο δοχείο και μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ωριμάσουν από πολλά φυλλώδη χόρτα. Ακολουθούν δημοφιλείς επιλογές λαχανικών ρίζας για καλλιέργεια μέσα στο σπίτι:

 • Παντζάρια [21]
 • Καρότα [22]
 • Σκόρδο [23]
 • Κρεμμύδια [24]
 • Πατάτες [25]
 • Ραπανάκια [26]

Βρώσιμα Εσωτερικά Σταυρανθή

Εάν έχετε ένα πιο δροσερό δωμάτιο με ένα ηλιόλουστο παράθυρο, τα μέλη της οικογένειας του λάχανου μπορούν να είναι ιδανικά λαχανικά για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Αν και δεν είναι δύσκολο να καλλιεργηθεί, οι ημέρες μέχρι την ωρίμανση μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ τριών και έξι μηνών.

Η παραγωγή μπορεί επίσης να περιοριστεί σε ένα κεφάλι λάχανου ή ένα κύριο κεφάλι μπρόκολου ή κουνουπιδιού ανά γλάστρα. Σκεφτείτε αυτά τα σταυρανθή γαστρονομικά αγαπημένα:

 • Μπρόκολο [27]
 • λαχανάκια Βρυξελλών [28]
 • Λάχανο [29]
 • Κουνουπίδι [30]
 • Καλέ [5]
 • Kohlrabi [31]

Δύσκολα φαγώσιμα να αναπτυχθούν μέσα

Τα καρποφόρα και αμπελουργικά φυτά είναι από τα πιο δύσκολα στην καλλιέργεια ως βρώσιμα φυτά εσωτερικού χώρου [32] . Πολλά από αυτά τα λαχανικά απαιτούν οκτώ έως δέκα ώρες ηλιακού φωτός για να παράγουν άνθη και φρούτα. Συνήθως απαιτείται παροχή τεχνητού φωτός, ειδικά για χειμερινή καλλιέργεια. Επιπλέον, ακόμη και τα αυτογονιμοποιούμενα είδη μπορεί να χρειάζονται βοήθεια με την επικονίαση.

Για τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, κολλήστε με συμπαγείς ποικιλίες ή ποικιλίες θερμοκηπίου. Αυτές οι ποικιλίες αναπτύσσονται καλά σε δοχεία και μπορεί να είναι αρκετά παραγωγικές. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη ζαρντινιέρα και περιορίστε τα φυτά σε ένα ανά γλάστρα. Εάν είστε πρόθυμοι να ανταποκριθείτε στην πρόκληση, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε αυτά τα καρποφόρα και αμπελουργικά βρώσιμα φυτά εσωτερικού χώρου:

 • Φασόλια [33]
 • Αγγούρια [34]
 • Μελιτζάνα [35]
 • Πιπεριές [36]
 • Ντομάτες [37]