Έλεγχος σφαλμάτων για φυτά εσωτερικού χώρου – Αποσφαλμάτωση φυτών πριν φέρετε μέσα Τα φυτά εσωτερικού χώρου συχνά ευδοκιμούν όταν περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους με ζεστό καιρό. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες, η βροχή, η υγρασία και η κυκλοφορία του αέρα κάνουν θαύματα για τα φυτά. Αλλά όταν έρθει η ώρα να επαναφέρουμε τα φυτά εσωτερικού χώρου [1] , πρέπει να κάνουμε κάποιο έλεγχο σφαλμάτων για τα φυτά εσωτερικού χώρου. 

Έλεγχος σφαλμάτων εξωτερικού χώρου για φυτά εσωτερικού χώρου

Είναι τόσο σημαντικό να φροντίζετε τα ζωύφια σε φυτά εσωτερικού χώρου πριν τα φέρετε πίσω σε εσωτερικούς χώρους για πολλούς λόγους. Ο πιο σημαντικός λόγος είναι η προστασία της εξάπλωσης των παρασίτων σε τυχόν φυτά που έχουν παραμείνει σε εσωτερικούς χώρους. Η πρόληψη και ο έγκαιρος έλεγχος είναι το κλειδί για την επιτυχή εκρίζωση των παρασίτων.

Η αποσφαλμάτωση φυτών εσωτερικού χώρου δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη, αλλά είναι σημαντικό μέρος της φροντίδας των φυτών εσωτερικού χώρου.

Πώς να διορθώσετε τα φυτά εξωτερικού χώρου

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να επαναφέρετε τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους πριν οι νυχτερινές θερμοκρασίες πέσουν κάτω από τους 50 F. (10 C.). Αλλά προτού τα φέρετε πίσω σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε κάποιο έλεγχο σφαλμάτων για φυτά εσωτερικού χώρου. Υπάρχουν πολλά κοινά παράσιτα, όπως οι αλευρώδεις [2] , οι αφίδες [3] και τα λέπια [4] , που πρέπει να εκριζωθούν για να αποφευχθεί η εξάπλωση στη συλλογή σας σε εσωτερικούς χώρους.

Ένας τρόπος για να απομακρύνετε τυχόν ζωύφια που έχουν εγκατασταθεί στο χώμα είναι να γεμίσετε μια μπανιέρα ή έναν κουβά με πιο ζεστό νερό και να βυθίσετε τη γλάστρα έτσι ώστε η επιφάνεια της γλάστρας να είναι περίπου μια ίντσα (2,5 εκ.) κάτω από το χείλος. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν παρασίτων στο έδαφος. Όταν βγάλετε την κατσαρόλα, την αφήνετε να στραγγίξει καλά.

Φροντίστε να επιθεωρήσετε τα φυτά σας για τυχόν ιστούς, αυγά ή ζωύφια, συμπεριλαμβανομένης της κάτω πλευράς του φυλλώματος και των στελεχών. Αφαιρέστε με το χέρι τυχόν ορατά παράσιτα σκουπίζοντάς τα ή ακόμα και χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό ψεκασμό νερού. Αν δείτε ακάρεα αράχνης [5] ή αφίδες, χρησιμοποιήστε ένα εντομοκτόνο σαπούνι που διατίθεται στο εμπόριο για να ψεκάσετε όλες τις επιφάνειες του φυτού, συμπεριλαμβανομένης της κάτω πλευράς των φύλλων. Το λάδι Neem [6] είναι επίσης αποτελεσματικό. Τόσο τα εντομοκτόνα σαπούνια όσο και το έλαιο neem είναι ήπια και ασφαλή, αλλά αποτελεσματικά.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ένα συστηματικό εντομοκτόνο φυτών εσωτερικού χώρου στο έδαφος του φυτού και να το ποτίσετε. Αυτό θα απορροφηθεί στο φυτό όταν ποτίζετε και θα παρέχει συνεχή προστασία από τα παράσιτα ακόμα και αφού φέρετε τα φυτά σας σε εσωτερικό χώρο. Να φροντίζετε πάντα να χρησιμοποιείτε το προϊόν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή στην ετικέτα για ασφαλή χρήση. 

Τα σφάλματα σε φυτά εσωτερικού χώρου είναι αναπόφευκτα και η αποσφαλμάτωση των φυτών πριν τα φέρει μέσα είναι κρίσιμη, καθώς κανείς δεν θέλει τα παράσιτα να εξαπλωθούν σε άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.

Ιογενή προβλήματα φυτών εσωτερικού χώρου: Ιοί που επηρεάζουν τα φυτά εσωτερικού χώρου

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους ιούς των φυτών εσωτερικού χώρου και να τους αντιμετωπίσετε ανάλογα. Δεν υπάρχει θεραπεία για ιογενείς ασθένειες των φυτών εσωτερικού χώρου και οι ιοί μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν στη συλλογή φυτών σας. Η δυνατότητα αναγνώρισης των συμπτωμάτων και η ύπαρξη καλών προληπτικών πρακτικών είναι το κλειδί για να σταματήσετε τα ιογενή προβλήματα των φυτών εσωτερικού χώρου πριν ξεκινήσουν. 

Φυτό εσωτερικού χώρου μολυσμένο με ιό

Οι ιοί των φυτών εσωτερικού χώρου [1] , όπως κάθε ιός, λειτουργούν μολύνοντας το σύστημα του φυτού, χειραγωγώντας τα κύτταρα του φυτού και στη συνέχεια εξαπλώνονται για να μολύνουν περισσότερα κύτταρα. 

Πώς θα καταλάβετε εάν το φυτό εσωτερικού χώρου σας έχει ιό; Μερικά συμπτώματα περιλαμβάνουν νεκρωτικές κηλίδες στα φύλλα, καθυστερημένη ανάπτυξη [2] , κίτρινους δακτυλίους στο φύλλωμα, ακόμη και παραμορφωμένο χρώμα ή μορφή στα άνθη. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν μωσαϊκό ή στίγματα στα φύλλα, παραμόρφωση των στελεχών και μαρασμό. 

Συνήθως, οι περισσότεροι ιοί φυτών εσωτερικού χώρου ονομάζονται από το φυτό που επηρεάζουν, καθώς και το “μωσαϊκό” στο όνομα. Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετοί ιοί που επηρεάζουν τα φυτά εσωτερικού χώρου. Εάν έχετε ιογενείς ασθένειες των φυτών εσωτερικού χώρου, δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία, επομένως θα πρέπει να καταστρέψετε το φυτό σας. Είναι καλύτερο να καταστρέψετε το φυτό σας [3] καίγοντάς το αν είναι δυνατόν.  

Πρόληψη ιογενών ασθενειών των φυτών εσωτερικού χώρου

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την εξάπλωση των ιών των φυτών εσωτερικού χώρου. Θυμηθείτε, δεν μπορείτε να θεραπεύσετε έναν ιό φυτών εσωτερικού χώρου, ακόμη και με ένα χημικό σπρέι. Πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές για να αποτρέψετε την εξάπλωση:

 • Μην παίρνετε μοσχεύματα από φυτά [4] που παρουσιάζουν πιθανά συμπτώματα ιών. Χρησιμοποιείτε μόνο υγιή μοσχεύματα όποτε πολλαπλασιάζετε.
 • Συνεχίστε με τα παράσιτα. Τα παράσιτα, όπως οι αφίδες [5] , ρουφούν το χυμό και μπορούν να εξαπλωθούν σε κοντινά φυτά και να τα μολύνουν επίσης. 
 • Διατηρείτε πάντα καθαρά τις κατσαρόλες και τον εξοπλισμό. Πλύνετε τις γλάστρες σας [6] σε ζεστό, σαπουνόνερο και ξεπλύνετε καλά πριν τις επαναχρησιμοποιήσετε. Κρατήστε αποστειρωμένα εργαλεία όπως ψαλίδι ή κλαδευτήρι [7] .
 • Χρησιμοποιείτε πάντα αποστειρωμένο και συσκευασμένο λίπασμα γλάστρας και μη λερώνετε ποτέ από τον κήπο σας. 
 • Ποτέ μην πετάτε το φυτό σας σε σωρό κομποστοποίησης [8] . Ο ιός πιθανότατα θα παραμείνει εκεί και θα εξαπλωθεί σε άλλα φυτά όταν χρησιμοποιείτε το κομπόστ. 
 • Μην προσπαθήσετε απλώς να κλαδέψετε φύλλα ή μίσχους που φαίνεται να έχουν προσβληθεί από έναν ιό και στη συνέχεια αφήστε το υπόλοιπο φυτό να αναπτυχθεί. Οι πιθανότητες είναι ότι ολόκληρο το φυτό επηρεάζεται. Θα πρέπει να πετάξετε το φυτό σας καίγοντας το.   

Διαχωριστής φυτών εσωτερικού χώρου: Πώς να φτιάξετε μια οθόνη φυτών εσωτερικού χώρου για προστασία της ιδιωτικής ζωής

Σκέφτεστε να χωρίσετε δύο δωμάτια με διαχωριστικό; Είναι ένα εύκολο έργο μόνος σου που περιορίζεται μόνο από τη φαντασία σου. Θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να προσθέσετε ζωντανά φυτά στο διαχωριστικό; Ναι, μπορεί να γίνει! Τα φυτά όχι μόνο βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, αλλά απορροφούν το θόρυβο, προσθέτουν αισθητική ομορφιά και το πράσινο χρώμα προκαλεί συνήθως μια ήρεμη, καταπραϋντική αίσθηση.

Πώς να φτιάξετε μια οθόνη φυτών εσωτερικού χώρου για προστασία της ιδιωτικής ζωής

Τα διαχωριστικά μπορούν να αγοραστούν, να κατασκευαστούν από εργολάβους ή να συναρμολογηθούν μόνοι σας. Μπορούν να είναι ξύλο, μέταλλο, πλαστικό ή κατασκευασμένο ξύλο. Τα διαχωριστικά μπορούν να στέκονται ελεύθερα ή να τοποθετούνται στο πάτωμα και την οροφή. Ακολουθούν σκέψεις που πρέπει να σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε το σχέδιό σας:

 • Πόσα θέλω να δαπανήσω για το έργο; Εκτός από το διαχωριστικό, συμπεριλάβετε το κόστος για γλάστρες, φυτά, εξοπλισμό και φως ανάπτυξης [1] ή φως φθορισμού [2] , εάν χρειάζεται.
 • Είναι αρκετό φως για τα φυτά που θέλω ή θα χρειαστώ συμπληρωματικό φωτισμό;
 • Ένας τοίχος από φυτά [3] θα κάνει τη μία πλευρά του δωματίου σκοτεινή ή θα αφήσει το φως να περάσει;
 • Πώς θα ποτίσω τα φυτά; Τα αγορασμένα διαχωριστικά φυτών διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα ποτίσματος που δεν απαιτεί λάστιχο. (Γεμίζετε ένα δοχείο με νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα.)

Αφού απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, ξεκινήστε να σχεδιάζετε το σχέδιό σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να το συνδυάσετε μόνοι σας. Εδώ είναι μερικές ιδέες:

 • Επιλέξτε ένα ψηλό, στενό και μακρύ κουτί ζαρντινιέρας και γεμίστε με χώμα και ψηλά φυτά για να δημιουργήσετε ύψος.
 • Για κληματαριές εσωτερικού χώρου [4] , ξεκινήστε με ένα μεταλλικό ή ξύλινο καφασωτό. Στερεώστε το μέσα σε ένα κουτί ζαρντινιέρας με το ίδιο πλάτος ή μεγαλύτερο από το καφασωτό. Γεμίστε με χώμα και φυτά. (Αυτά μπορούν επίσης να αγοραστούν συναρμολογημένα.)
 • Αγοράστε κάθετες βάσεις φυτών με τρεις ή περισσότερους δακτυλίους γλάστρας. Στήστε δύο ή τρία το ένα δίπλα στο άλλο ανάμεσα στα δωμάτια και γεμίστε με γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου [5] .
 • Αγοράστε ή κατασκευάστε μια μονάδα ραφιών χωρίς πλάτη. Διακοσμήστε με διαφορετικά φυτά σε πολύχρωμες γλάστρες.
 • Τοποθετήστε διαφορετικά μήκη αλυσίδας από την οροφή και στο τέλος κάθε γάντζου αλυσίδας σε ένα κρεμαστό καλάθι με λουλούδια ή φυλλώματα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια βάση για κρεμάστρα ρούχων.

Επιλογή φυτών για διαχωριστικό φυτών εσωτερικού χώρου

Φροντίστε να επιλέξετε φυτά με χαμηλό φωτισμό, εκτός εάν έχετε ένα εξαιρετικά ηλιόλουστο δωμάτιο. Τα ανθοφόρα φυτά χρειάζονται άφθονο φως, κατά προτίμηση κοντά σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • Φυτό φιδιού [6]
 • Πόθος [7]
 • Dieffenbachia [8]
 • Maidenhair φτέρη [9]
 • Φτέρη φωλιά πουλιού [10]
 • Κρίνος της Ειρήνης [11]
 • Ρεξ μπιγκόνια [12]
 • Τυχερό μπαμπού [13]
 • αγγλικός κισσός [14]
 • Φυτό αράχνη [15]
 • Παλάμες σαλονιού [16]
 • Εργοστάσιο ZZ [17]

Πότισμα φυτών σε εσωτερικούς χώρους: Ρυθμίστε ένα σύστημα για το πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου

Η εγκατάσταση ενός συστήματος ποτίσματος εσωτερικού χώρου δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη και αξίζει τον κόπο όταν τελειώσετε. Η άρδευση φυτών σε εσωτερικούς χώρους εξοικονομεί χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε σε άλλους τομείς των αναγκών του φυτού σας. Επιτρέπει επίσης στα φυτά να ποτίζονται όταν λείπετε από το σπίτι [1] .

Συσκευές ποτίσματος φυτών εσωτερικού χώρου

Υπάρχουν μερικά συστήματα ποτίσματος φυτών εσωτερικού χώρου που μπορείτε να αγοράσετε και να συναρμολογήσετε, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων συστημάτων άρδευσης [2] . Υπάρχουν επίσης αυτοποτιζόμενοι πάσσαλοι και αυτοποτιζόμενα δοχεία [3] . Αυτά είναι έτοιμα για χρήση απευθείας από το κουτί.

Πιθανότατα όλοι έχουμε δει τους βολβούς που χρησιμοποιούνται για το πότισμα των φυτών μας. Κάποια είναι πλαστικά και άλλα γυάλινα. Αυτά είναι ελκυστικά, φθηνά και εύκολα στη χρήση, αλλά οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εάν χρειάζεται απλώς να ποτίζετε τα φυτά σας για λίγες μέρες τη φορά.

Πολυάριθμες συσκευές ποτίσματος DIY συζητούνται σε ιστολόγια στο διαδίκτυο. Μερικά είναι τόσο απλά όσο ένα ανάποδο μπουκάλι νερού [4] . Οι περισσότεροι, ωστόσο, τείνουν να ποτίζουν το φυτό και δεν επιτρέπουν μεγάλο έλεγχο της ποσότητας νερού που παρέχετε.

Σύστημα ποτίσματος με σταγόνες εσωτερικού χώρου

Εάν θέλετε ένα αυτόματο σύστημα φυτών εσωτερικού χώρου για το πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου που να λειτουργεί για ολόκληρη την εποχή, όπως σε ένα θερμοκήπιο [5] όπου καλλιεργείτε πολλά φυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα σταγόνων σε ένα χρονόμετρο. Το πότισμα με σταγόνες είναι καλύτερο για τα φυτά σε πολλές περιπτώσεις και λιγότερο πιθανό να μεταδώσει ασθένειες.

Η ρύθμιση δεν είναι τόσο απλή όσο ορισμένοι έχουν ήδη συζητηθεί, αλλά δεν είναι δύσκολη. Θα χρειαστεί να επενδύσετε λίγο περισσότερο, αλλά η αγορά ενός κιτ συστήματος διασφαλίζει ότι έχετε όλα τα υλικά. Αγοράστε ολόκληρο το σύστημα μαζί αντί να το αγοράσετε κομμάτι-κομμάτι. Περιλαμβάνουν σωλήνες, εξαρτήματα για τη διατήρηση της σωλήνωσης στη σωστή θέση, κεφαλές εκπομπών και χρονοδιακόπτη.

Η διαδικασία εγκατάστασης ξεκινά από την πηγή νερού. Εάν έχει εγκατασταθεί αποσκληρυντής νερού, συνδέστε τον με τρόπο για να τον παρακάμψετε, συνήθως τοποθετώντας μια πρόσθετη σαλιάρα εύκαμπτου σωλήνα. Τα άλατα που χρησιμοποιούνται στο αποσκληρυντικό νερού είναι τοξικά για τα φυτά.

Σε αυτήν την περίπτωση, εγκαταστήστε ένα προστατευτικό αντίστροφης ροής. Αυτό εμποδίζει το νερό που μεταφέρει το λίπασμα να ρέει πίσω στο καθαρό σας νερό. Συνδέστε το συγκρότημα φίλτρου μαζί με το σύστημα αποτροπής αντίστροφης ροής. Εισαγάγετε το χρονόμετρο και, στη συνέχεια, το σπείρωμα του σωλήνα στον προσαρμογέα σπειρώματος σωλήνα. Μπορεί επίσης να υπάρχει μειωτήρας πίεσης για την πηγή νερού σας. Για αυτό το σύστημα, θα πρέπει να εξετάσετε τη ρύθμιση της εγκατάστασης και να καθορίσετε πόση σωλήνωση χρειάζεται.

Tagged in: